Lucian Muntean
 
Harta Unei Picaturi De Apa - Expozitia - Lucian Muntean
 
arhiva noutati
 
Harta unei picaturi de apa - expozitia
15-03-2019
Seria "Hărților imaginare" continuă cu o nouă expoziție: HARTA UNEI PICĂTURI DE APĂ - cercetare științifică și artă contemporană.
Vă invit la expoziția personală de pictură de la Galeria 2 Art (Primăria sectorului 2) în perioada 13-31 martie. 

Vernisajul va avea loc marți, 19 martie, ora 18.00 la Galeria 2 Art, iar apoi în 22 martie, vineri de la ora 17.00 la Parcul Natural Văcărești în cadrul unei expoziții-atelier cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Atunci voi reface întreg demersul cu recoltarea probelor de apă, analiza lor la microscop și interpretarea artistică.
 
De la “hărți imaginare” la “hărți microscopice” – Lucian Muntean:  “În iulie 2015 am participat la celei de-a patra ediție a Simpozionului de Arte Vizuale “Arta în Grădină” de la Jibou. Formația universitară de geolog mi-a favorizat inspirația spre o abordare a temei “Apa” dintr-o perspectivă care îmbină cercetarea științifică cu vocația artistică. 
Astfel, la Centrul de Cercetări Biologice Grădina Botanică ” Vasile Fati” din Jibou am prelevat probe de apă, pe care le-am studiat apoi la microscop, sub îndrumarea cercetatorilor coordonați de Oana Sicora și Lia Mladin. Am fotografiat o lumea fascinantă, cu microorganismele strânse în picăturile de apă. Imaginile surprind alge, cianobacterii, microorganisme nevertebrate. Fotografiile obținute, tratate ca obiecte estetice, le-am transpus apoi în pictură, rezultând transfigurarea artistică a universului mic în universul mare. Un demers invers, ca metodă, celui promovat anterior, în cadrul proiectul “Hărți imaginare”, expus recent la ICR.

În 2018 am continuat această temă cu o serie amplă de acuarele. Acestea pot fi văzute în expoziția deschisă în perioada 13-31 martie la Galeria 2ART, Centrul Cultural “Mihai Eminescu”, din cadrul Primăriei Sectorului 2, București.”
 
© TOATE DREPTURILE REZERVATE, Lucian Muntean - 2019 termeni de utilizareenglish
 
    Modernism.RO